Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


1200 играят заедно в Русия за рекорд
В Русия поставиха нов държавен рекорд за най-много хора, играещи едновременно бадминтон. Това съобщи за racketi.com Александър Борисов от Федерацията по бадминтон на Московска област (ФБМО).

Над 1000 ученици, родителите им, учители и дори дядовци и баби в град Юбилейни в Подмосковието участваха в проекта „Най-масовото жонглиране с пера” . Гостите и участниците в празника бяха поздравени от председателя на ФБМО Владимир Демин.

След това при учениците дойде руската националка Татява Бибик, която е европейска шампионка от „София 2009” със своя клуб „Фаворит” (Раменское). „Вярвам, че сред вас има бъдещи бадминтонисти от световна класа. Много ми е приятно да видя толкова много ученици с ракети в ръце”, заяви Бибик- След това тя и съотборничката й Светлана Коротишева проведоха майсторски клас. После направиха минимач срещу играчи от една от гимназиите в града.

След това започна установяването на рекорда. Хилядите имаха четири опита да жонглират едновременно с перцата. Върховото постижение за необятната руска страна бе признато, след като бяха регистрирани 1282 човека да играят заедно.


Пуснато на : 2010-09-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!