Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Олимпийска медалистка хваната с допинг
Китайската бадминтонистка Жу Ми, която представя Хонконг, бе наказана за две години заради употреба на допинг. Това съобщиха от световната федерация (BWF) в официално комюнике.

Дисквалификацията на 31-годишната бронзова олимпийска медалистка влиза в сила от 4 август, макар че за случая се разчу едва на 23 август. Жу е била проверена внезапно по време на лагер през юни. Пробата й е била положителна за кленбутерол, анаболен препарат от забранителната листа на Антидопинговата комисия WADA.

„Надявам се, че този случай ще даде ясен сигнал към всички елитни бадминтонисти, че в нашия спорт ще бъдем безкомпромисни със забранените препарати и тяхната употреба”, заяви изпълнителният директор на федерацията Томас Лунд.

Точно Жу Ми трябваше да играе в първия кръг на световното първенство в Париж срещу Линда Зечири. Представителката на Хонконг не се яви за мача, след като вече е било ясно, че е била хваната с непозволения препарат.

На олимпиадата в Атина имено китайката спря Петя Неделчева на четвъртфиналите на турнира и в последствие се окичи с медала.

Пуснато на : 2010-09-08 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!