Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


БК Стара Загора последен на европейското
Представителят на България в европейското клубно първенство по бадминтон в Зволе (Холандия) – БК Стара Загора, завърши последен в групата си с три загуби.

Първенецът на страната от миналогодишното държавно за смесени отбори бе в група „Е” на турнира, чието издание през 2009 година беше в София. Заралии записаха тежки поражения от Саарбрюкен/Бишмисхайм (Германия) с 0-7, от Сев (Белгия) с 1-6 и вчера от Хелсингфорш (Финландия) с 1-6. Това съобщи за racketi.com руският журналист Александър Борисов.

Единствените две победи за българския състав записа Виктория Желева (на снимката с червена фланелка). За старозагорци играха още Михаил Михайлов, Владимир Шишков, Тихомир Киров, Симеон Иванов, Стефани Гюдженова, Росица Тинкова и Каролина Цанкова.

Миналата година БК Стара Загора също беше последен в групата си на Шампионската лига с три загуби.

Първенецът от „София 2009” отборът на Фаворит (Раменское) вече е на полуфинал. Руснаците завършиха първи в група „А”, след успех с 5-2 над Сокол (Чехия). В техния тим личат имената на бадминтонисти като медалиста от световни първенства полякът Пшемислав Ваха, сънадорничката му Камила Агустин, Татяна Бибик и Ксения Поликарпова.

На полуфинала днес Фаворит излиза срещу Иси льо Мулино (Франция) в повторение на мача за титлата от миналата година. Сарабрюкен/ Бишмисхайм и Содерниса Ринконада (Испания) играят в четвъртфинал. Победителят от този двубой излиза срещу втория руски отбор РОСТ (Нижни Новгород).

Снимка: Александър Борисов


Пуснато на : 2010-06-26 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!