Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя и Линда на турнир в Джакарта
След отличното представяне на турнира от Супер сериите в Сингапур двете ни най-силни бадминтонистки Петя Неделчева и Линда Зечири ще участват от 22 юни на състезанието от същата верига в столицата на Индонезия Джакарта с награден фонд 250 000 долара.

Неделчева ще играе в първия кръг на единично срещу германката Никол Гретер. 26-годишната старозагорка има четири победи от четири мача тази съперничка. Първият им двубой е бил през 1999 година. Любопитно е, че Петя и Гретер са играли при три различни точкувания – до 11 точки, до 15 и при сегашната система до 21, където всяко разиграване завършва с точка. За последно българката победи през 2009 годинапак на турнир от Супер сериите във Франция с 21:14, 21:15. В момента Неделчева е №17 в света, а германката е 36-а.

При успех първата ни ракета вероятно ще излезе срещу първата в схемата Саина Невал от Индия, която спечели турнира в Сингапур в неделя.

При двойките сребърните медалистки от европейското първенство Петя и Анастасия Руских са трети поставени в основната схема. Те започватсрещу индонезийския дует Надя Мелати и Деви Тика.

Линда Зечири, която достигна четвъртфинал в Сингапур, също ще играе с местна бадминтонистка в първия кръг. Това е Франсиска Ратнасари. Левичарката от София е играла два пъти срещу индонезийката като двете са си разменили по една победа през 2007 година.
Пуснато на : 2010-06-20 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!