Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Бадминтонът се връща на „Уембли”
Организационният комитет за олимпийските игри в Лондон през 2012 и Световната федерация по бадминтон постигнаха споразумение състезанията от олимпийския турнир да бъдат на „Уембли Арина” в Северен Лондон. В същата зала ще бъдат и състезанията по художествена гимнастика.

Първоначално олимпийският турнир по бадминтон беше предвиден за Гринуич, но преди ден комитетът реши, че „Уембли” е по-подходящото съоръжение. Именно там ще се проведе и световното първенство през 2011 година, което ще бъде генерална репетиция преди Олимпиадата. Залата е с капацитет за 12 500 зрители.

„Доволни сме, че постигнахме съгласие с двете федерации и искам да им благодаря за тяхното сътрудничество и съдействие. Ще работим по всички детайли, за да има първокласни състезания на „Уембли Арина”. Ще бъде чудесно и за Северен Лондон, който освен футболните финали ще бъде домакин и на бадминтона и гимнастиката”, заяви сър Себастиян Коу, председател на Организационния комитет.

„Интересите на спортистите бяха главен фактор за нашето решение и сме щастливи, че състезанията ще се проведат именно на това място. „Уембли Арина” има дълга история на домакинства на състезания по бадминтон и се надяваме, че ще видим страхотен турнир”, каза президентът на Световната федерация по бадминтон Кан Юн Джун.


Пуснато на : 2010-06-01 от Ragnar Rokr
+++ | ---thermtrade!