Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Без европейски тим на полуфинал
Всички европейски отбори отпаднаха на четвъртфиналите на световните отборни първенства по бадминтон за мъже и жени – съответно „Томас къп” и „Убер къп”, в Куала Лумпур.

Най-драматичен бе успехът на домакините от Малайзия над Дания с 3-2. Всичко се реши в последната среща. В нея виновникът за загубата от Япония ден по-рано Мохд Хафиз Хашим (на снимката) се наложи над левичаря Йоаким Першон с 21:12, 21:10 и хвърли препълнения „Путра стейдиъм” в небивал екстаз.

„Беше много трудна ситуация. Бях разочарован от загубата от Сато и горях от желание за реванш. Радвам се, че успях и отстранихме такъв силен съперник. Знаех че цялата страна ме гледа и нямам право на грешка, защото всичко зависеше само от мен”, заяви след успеха Хашим, който е шампион от Откритото първенство по бадминтон на Англия през 2003 година.

Следващият съперник на Малайзия е срещу защитаващия титлата си тим на Китай. Той победи с 3-0 Южна Корея без да даде и гейм на съперника след успех на великия Лин Дан и два спечелени мача на двойки. Домакините са печелили пет пъти „Томас къп” и са първите носители на трофея през 1949 г. Последният им успех датира от 1992 година, когато финалите бяха отново в Куала Лумпур.
В другия полуфинал играят Индонезия и Япония.

При дамите съставите на Дания и Русия също отпаднаха. За рускините срещу Южна Корея в последната среща при загубата с 1-3 партньорката на Неделчева Анастасия Руских игра двойка с Ксения Поликарпова и отстъпиха на Ха и Джън с 16:21, 12:21.

Четвъртфинали за „Томас къп”
Китай – Южна Корея 3-0
Индонезия – Индия 3-0
Япония – Германия 3-1
Малайзия – Дания 3-2.

Четвъртфинали за „Убер къп”
Китай – Индия 3-0
Южна Корея – Русия 3-1
Япония – Дания 3-1
Индонезия – Малайзия 3-0.


Пуснато на : 2010-05-13 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!