Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Среброто на Неделчева №1 за април
Читателите на нашия сайт избраха най-значимото събитие за България в спортовете с ракети за месец април. Както се очакваше историческият първи медал от европейско първенство по бадминтон, завоюван от Петя Неделчева, зае първото място.

Петя и руската й партньорка Анастасия Руских стигнаха до финала на двойки на шампионата в Манчестър, където отстъпиха на руски дует. Така датата 18 април 2010 остава записана в аналите на спорта с перцето у нас. Сребърният медал е само началото, закани се само началото на успехите, закани се самата Неделчева в интервю за racketi.com. За финала в Европа Петя получи 60 процента от вашия вот.

Цветана Пиронкова заслужи второто място в анкетата с 30 процента. Тя заслужи позицията с четирите си победи на червени кортове, които записа в Щутгарт. В Германия Цеци тръгна от квалификациите и стигна до втория кръг на надпреварата, където беше спряна от Йелена Янкович. Така пловдивчанката защити точките си от миналата година и не допусна пропадане в ранглистата.

Младата софийска тенисистка Далия Зафирова е трета с осем процента от гласовете. Тя спечели първите си две титли на двойки в кариерата от турнири на ITF. Първият успех беше на връх 19-ия рожден ден на Далия на 2 април. В Анталия българката и румънката Михаела Бузарнеску триумфираха. Вторият трофей беше извоюван в Шибеник, Хърватия. Там Зафирова спечели с друга румънка - Александра Каданту.

Нито един глас не получи надеждата на мъжкия ни тенис Димитър Кузманов за достигането му до финала на силния юношески турнир по тенис в Пловдив.


Пуснато на : 2010-05-06 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!