Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българи на финали в две дисциплини
Българските бадминтонисти стигнаха до финалите на турнира във Виена International Challang с награден фонд 15 000 долара. За съжаление обаче Петя Неделчева на единично и смесената двойка Стилиян Макарски и Дияна Димова (на снимката) отстъпиха във финалните двубои в австрийската столица в по три гейма.

Първата поставена Неделчева просто прегази на полуфиналите японката Тамаки Фуджи с 21:11, 21:16 след 32 минути игра в зала „Винер Щадхале”. Преди това най-силната бадминтонистка в историята на този спорт надигра последователно Карина Йоргенсе (Дания), Клаудия Фогелсанг (Германия) и Анастасия Прокопенко (Русия).

За титлата Петя, която е №15 в световната ранглиста, игра с четвъртата поставена Франсиска Ратнасари от Индонезия. Неделчева отстъпи с 15:21, 21:18, 14:21 след час и две минути игра. Миналата година Неделчева отново игра финал във Виена, но отстъпи на германката Юлияне Шенк.

"Не си дадох почивка след европейското отборно първенство миналата седмица, където завършихме пети, по простата причина, че няма къде да тренирам в България. А следващата седмица съм на турнир в Германия, след това е Откритото на Англия", заяви 27-годишната старозагорка от Виена. Както е известно зала "София" уж е дадена на бадминтона и ремонтирана със средства от световната федерация. Но от ноември до края на март тя се използва от БФТенис.

При микса вторите в схемата българи се справиха на полуфиналите с петите Вики Оквана и Джустиани Мегавати от Индонезия с 21:18 и 22:20 след половин час на корта. Във втория гейм Макарски и Димова стигнаха до точка за спечелване на мача при 20:19, но не успяха да я реализират и се стигна до продължение. В него нашият дует отново излезе напред при 21:20 и след това спечели двубоя.

На финала 32-ите в света Стилиян и Дияна имаха реални шансове срещу водачите в схемата Валери Атрашенков и Елена Прус от Украйна. В крайна сметка българите отстъпиха след 26:24,17:21, 17:21 за 45 минути. Макарски и Димова водеха с 16:15 точки в заключителния гейм, но не успяха да удържат и в крайна сметка загубиха.
Пуснато на : 2010-02-27 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!