Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българките на 1/4-финал във Варшава
Бадминтонистките на България се класираха на четвъртфиналите на Европейското отборно първенство за мъже и жени във Варшава. Петя Неделчева и компания прегазиха с 5-0 победи на състава на Уелс и си осигуриха първото място в група F, на която бяха водачки. Те не загубиха дори един гейм в трите си срещи. В четвъртфинала националките излизат срещу Германия.

Примата Неделчева даде летящия старт на нашите. Тя прегази за 23 минути първата ракета на британките Сара Томас с 21:6, 21:9.

След нея Линда Зечири също бе безкромисна срещу Кариса Търнър и надделя с 21:19, 21:9. Левичарката от София имаше известни проблеми в първия гейм, но стигна до 20:18 и реализира втория си геймпойнт.

Селекционерът на националките Ясен Борисов предпочете за третия сингъл Димитрия Попстойкова, вместо игралата в предишните два дена Дияна Димова. Попстойкова се справи с Вики Джоунс с 21:11, 21:6 след едва 15 минути игра.

При протоколните двойки Димова и Зечири победиха Харви и Търнър с 21:14, 21:11. В последната среща Неделчева и Попстойкова наказаха сестрите Томас с 21:7, 21:11.

Българките преодоляха с по 5-0 Унгария и Словакия. В петък те излизат срещу едни от фаворитките на европейското първенство от Германия. Днес бундестимът прегази с 5-0 тимът на една от авторитетните континентални школи Швеция.

Както е известно мъжете загубиха днес с 1-4 от Шотландия и завършиха с една победа и две загуби на последното място в група D.
Пуснато на : 2010-02-18 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!