Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


България разби Унгария с 5-0
Националният отбор на България по бадминтон за жени записа първа победа в в група F на Европейското първенство за мъже и жени във Варшава. Нашите, които са водачки в своето каре, наказаха тима на Унгария с 5-0 успеха, без да загубят и гейм.

По регламент се играят три срещи на единично и две на двойки. На сингъл в „Арена Урсинов” започна примата Петя Неделчева. Тя се справи с Шарлота Варга с 21:6, 21:14 след само 21 минути игра. Както е известно първата ни ракета играе с траурна лента заради кончината на нейната баба.

След това Линда Зечири (на снимката) надигра Лаура Шароши с 21:10, 21:17 за още по-краткото време от 17 минути. Третата българска бадминтонистка в Топ 100 Дияна Димова пък победи Моника Соке с 21:11, 21:15, за да осигури предсрочно успеха в този двубой.

При двойките поради камерния състав на българките от само четири състезателки се наложи всички да играят. Така 22-годишната левичарка Линда Зечири, която не бе играла дует от девическите си години, се пусна с Дияна Димова. Двете сразиха Фекете и Шароши с 21:13, 21:5. В последната среща за деня Петя и Неделчева и Димитрия Попстойкова, които бяха постоянен тандем до преди година и малко, разбиха с 21:14, 21:13 унгарската двойка Варга и Хорват.

В сряда националките играят срещу отбора на Словакия, който загуби днес от Уелс в първите три срещи.

Тази вечер мъжете паднаха с 0-5 от лидера в тяхната група D Германия. Българите успяха да спечелят само един гейм срещу фаворита. Той бе дело на дуета Стилиян Макарски и Пейо Бойчинов. Те отстъпиха в петия мач на Петер Кезбауер и Оливер Рот с 21:14, 15:21, 17:21 след 40 минути игра.Загуби на сингъл записаха Макарски, Красимир Янков и дебютантът Бойчинов. При двойките другото поражение бе за дуета Янков/Юлиян Христов.
Пуснато на : 2010-02-16 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!