Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Осем българи ще участват на европейското
Четирима мъже и четири жени ще представят България на Европейското отборно първенство по бадминтон, което стартира във Варшава на 16 февруари. При дамите нашите са водачки на група и са заедно със съставите на Словакия, Унгария и Уелс. При мъжете в нашето каре са още Германия, Шотландия и Чехия.

Женита са в състав Петя Неделчева, Линда Зечири, Дияна Димова и Димитрия Попстойкова, съобщи от БФБадминтон. В нашата група F първият мач на България е срещу Унгария във вторник. На следващия ден е двубоят със Словакия, а в четвъртък – заключителният срещу Уелс.

Почти сигурно националките ще заемат първото място в своята група, защото са най-класният състав. Следва обаче най-вероятно четвъртфинал срещу тима на Германия, който е амбициран да играе дори финал на шампионата в Полша. В техния състав фигурират имена като №11 в световната ранглиста Юлияне Шенк, Карола Бот, Карин Шнаазе и Биргит Оверцир.

Мъжкият състав включва Стилиян Макарски, Красимир Янков, Юлиян Христов и дебютантът при мъжете Пейо Бойчинов. Първата среща в тяхната група D е на 16 февруари срещу водача Германия. Следват двубоите с Чехия и Шотландия, съответно в сряда и четвъртък.
Пуснато на : 2010-02-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!