Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева на стипендия в Германия
Най-силната състезателка в историята на българския бадминтон Петя Неделчева се готви в Германия. Тя получава олимпийска стипендия там и тренира в центъра в Саарбрюкен. Това съобщи за racketi.com четвъртфиналистката от Атина 2004. Тя ще е лидер на отбора ни на започващото на 16 февруари европейско отборно първенство.

„Един приятел от Германия ми помогна за стипендията. Разбрах, че от Българския олимпийски комитет са бесни, че не можаха да ме прецакат да не вземам пари, както предни години. Истината е, че от БОК не искаха да имам такава стипендия. В България няма оправия, във федерацията всеки лъже и краде до забрава”, не скри огорчението си Петя.

Тя ще се присъедини към националния отбор направо във Варшава на 15 февруари, като ще пристигне за шампионата от Дания, където има мач с клубния си отбор Одензе.

„Групата ни за първенството е лека и не би трябвало да имаме проблеми като водачки с отборите на Словакия, Унгария и Уелс. На четвъртфиналите обаче се изправяме срещу изключително силния състав на Германия. Няма да ни е лесно, защото в момента нямаме качествена двойка, но това е положението и ще се борим”, допълни Неделчева.

Мъжкият ни състав за европейското в Полша е в група D, където водач е Германия, а останалите два състава са Шотландия и Чехия. Само първият се класира на четвъртфиналите.

Националите, начело с Линда Зечири, Дияна Димова и Стилиян Макарски, са на лагер за шампионата в Хасково.

Пуснато на : 2010-02-09 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!