Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Българка с две титли на бадминтон
Състезателката по бадминтон Божидара Топузова (на снимката) се представи блестящо на турнира за юноши и девойки в Прешов, Словакия. 15-годишната състезателка от Хасково спечели титлите на единично и на двойки в своята възрастова група. Това съобщи специално за racketi.com нейният треньор Станимир Бойчинов.

Непоставената Топузова разби на финала първата в схемата румънка Сабина Балут с 21:16, 21:16. След това българката и Балут взеха златните медали и на двойки. В двубоя за титлата те надделяха над украинския дует Ирина Бездиенижних/ Анна Корнеева с 21:16, 13:21, 21:10.

При момчетата до 15 години Владимир Шишков имаше малшанса да отстъпи и в двата финала, които игра. На сингъл българинът падна в абсолютно равностоен мач от местния бадминтонист Мартин Жиго с 20:22, 18:21. А на двойки Шишков и Севдалин Славов загубиха от чехите Яромир Яначек и Онджей Котиза с 14:21, 17:21.

При 11-годишните момичета Венцислава Сакаджийска и Десислава Илиева останаха трети при двойките в дебюта си на международно състезание.

„Всички медали от Прешов са една висока оценка за подготовката на нашите състезатели и тяхното държание по време на целия турнир. Освен двойката момичета, за първи път в международно състезание играха още хасковлиите Мартин Колев, Дани Палабоиков и Ирена Тодева”, заяви наставникът Бойчинов.
Пуснато на : 2009-12-28 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!