Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Тауфик ще играе на световното в Малайзия

Феновете на индонезийския бадминтонист Тауфик Хидаят си отдъхнаха, след като той промени решението си и обяви, че ще играе на Световното първенство, което започва на 13 август в Куала Лумпур. Първенецът на планетата от 2005 година мислеше да пропусне турнира, защото очаква раждането на първото си дете.
„Промених решението си, защото догодина няма да има световно – обясни звездата пред в. „Джакарта Поуст”. – Така излиза, че няма кога да спечеля втора титла, защото мисля да се оттегля след Олимпиадата в Пекин догодина. На нея естествено искам да спечеля отново златния медал, което е другата ми голяма цел”.
Тауфик, който се смята за един от най-атрактивните играчи и за недостижим при изпълненията си на мрежата, попадна в горната част на схемата при тегленето на жребия. Там водач е световният първенец от Мадрид 2006 китайският левичар Лин Дан, който е главният съперник на индонезиеца в последните години.
На шампионата в Малайзия голямата надежда на България е Петя Неделчева. Тя е поставена под №9 в схемата и започва срещу французойката Веми Рамавати.
Пуснато на : 2007-08-09 от Grimnir
+++ | ---thermtrade!