Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Ясни са участниците в мастърса на Супер сериите
Станаха известни потвърдилите участие бадминтонисти в мастърса на Супер сериите. Турнирът е с награден фонд 500 000 долара и стартира на 2 декември в Йохор, Малайзия. В него имат право на участие първите осем в класацията на сериите във всяка от петте дисциплини, но не повече от двама състезатели или двойки от държава.

Шампионите при мъжете и жените ще вземат чек за 40 000 долара, а победителите при двойки мъже, жени и смесени вземат по 21 000 за всеки член на дуета. Финалите са заключителното състезание на Супер сериите, които включват 12 кръга от януари до ноември в Малайзия, Южна Корея, Англия, Швейцария, Сингапур, Индонезия, два кръга в Китай, Япония, Дания, Франция и Хонконг. Всеки от турнирите е с гарантиран минимален награден фонд от 200 000 долара.

При мъжете трикратният световен шампион китаецът Лин Дан отказа участие, за да може да се готви за Източноазиатските игри. Бадминтонистите се разделят на две групи. Водач на първата ще бъде световният №1 и лидер в подреждането за Супер сериите Ли Чон Вей от Малайзия. Най-мощната школа – тази на Китай, ще бъде представена само от левичаря Бао Чунлай. В Йохор ще играе и бившият първенец на планетата Тауфик Хидаят. Честта на Европа ще бъде защитавана от двама датчани. Това са неостаряващият Питър Гейд и 21-годишната изгряваща звезда Ян Йоргенсен (на снимката). Роденият на 31 декември 1987 година младок стигна финала на последния турнир от сериите в Шанхай миналата седмица, където отстъпи на Лин, но победи преди това Ли Чон Вей. Преди това Йоргенсен поднесе сензация и в Одензе, където победи самия Гейд.

При дамите първата в класацията Ван Ихан от Китай отказа участие и схемата се оглавява от играещата за Франция Пи Хонян. Последната класирана е №20 Ким Мун Хи от Южна Корея. Ако не беше претърпяла операция на десния лакет, Петя Неделчева щеше да се класира за финалите в Малайзия, защото завърши като №11 в ранглистата на Супер сериите.

Участниците на сингъл
Мъже: Ли Чон Вей (Мал), Питър Гейд (Дан), Парк Сун Хван (ЮК), Бао Чунлай (Кит), Тауфик Хидаят (Ина), Ян Йоргенсен (Дан), Бонсак Понсана (Тайл), Хсие Ю Хсин (Тайп).

Жени: Пи Хонян (Фр), Саина Нехвал (Инд), Лу Лан (Кит), Салакжит Понсана (Тайл), Яо Джие (Хол), Никол Гретер (Гер), Юлияне Шенк (Гер), Ким Мун Хи (ЮК).
Пуснато на : 2009-11-26 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!