Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Сестри Стоеви: Радваме се на медалите, не ги очаквахме
Спечелилите бронзов медал на двойки от Европейското първенство по бадминтон до 17 години в Словения сестри Габриела и Стефани Стоеви се прибраха в Хасково, заедно със своя личен треньор Станимир Бойчинов. Те споделиха пред сайта haskovo.info, че са били малко изненадани от успеха в град Медводе.

"Не очаквахме да стигнем толкова напред, но много се радваме за това. Фактът, че защитаваш името на страната си пред цяла Европа малко плаши, но след първия мач притесненията ни се изпариха. Съжаляваме само, че не успяхме да разгледаме както трябва Словения, понеже маршрутът ни беше от хотела до залата", казаха 15-годишната Габриела и с година по-малката Стефани.

Треньорът Бойчинов разкри пред racketi.com, че сестрите са можели дори да стигнат до финалната среща в Медводе. „Срещу датчанките Юел и Поулсен на полуфинала се стигна до контрагейм. В него Стоеви поведоха с 1:0 точки и имаха шанс да спечелят и следващите две разигравания. Смятам, че при 3:0 моите момичета щяха да добият самочувствие, а съперничките им да се пречупят психически. Не се получи, но българките дадоха всичко от себе си и се представиха отлично. Искам да напомня, че бяхме изпратени за първенството като аутсайдери и не ни бе оказана почти никаква подкрепа за подготовка преди първенството”, коментира Бойчинов.

Двете сестри се занимават с бадминтон от пет години, а от две и половина Станимир им е личен треньор в БСК „Хасково”. Те са ученички в спортното училище в града. Стефани спечели миналата година силен девически турнир при 15-годишните в Белгия, а тази стана двойна балканска шампионка в същата възрастова група. По-малката от двете записа и първи четвъртфинал при жените миналия ноември на турнир в Кипър, с награден фонд 5000 долара, припомни Станимир Бойчинов.
Пуснато на : 2009-11-19 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!