Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева пак №13 в света, Зечири с рекорд
Първата ни ракета в бадминтона Петя Неделчева запазва 13-ото си място в световната ранглиста. Шампионката от Откритото първенство на България добави 4000 точки в актива си, но не успя да измести от 12-ата позиция китайката Лин Жу. Линда Зечири се изкачи с едно място след финала в София и заема рекордното в кариерата й 33-о.

Двете най-силни българки са поставени в схемата на турнира от сериите Гран при в холандския град Алмере, който е с награден фонд 50 000 долара и започва на 13 октомври. Петя е първа в схемата и на старта очаква състезателка от квалификациите. Линда е шеста поставена и играе в първия кръг срещу белгийката Натали Дешан.

Именно в Алмере през миналата година Зечири постигна най-големия успех в кариерата си. Непоставената тогава левичарка от София предизвика сензация, като стигна до финалната среща на Гран при. В него българката отстъпи на първата поставена Яо Дзе – китайка с холандски паспорт.

Неделчева и Анастасия Руских ще участват в Холандия на двойки. Шампионките от Откритото на страната миналата седмица започват срещу местните бадминтонистки Лиза Малайхоло и Ивон Сие.

Стилиян Макарски изтегли добър жребий на сингъл. Той започва с исландеца Хелги Йоханесон. На смесени двойки Макарски и Дияна Димова са пети в схемата и очакват квалификанти в първия кръг.
Пуснато на : 2009-10-09 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!