Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева водач в схемата на Откритото на България
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева е поставена под номер едно в схемата на Откритото първенство на страната, което е от сериите „Интернешънъл Чалънджър” и е с награден фонд 15 000 долара. Тя започва защитата на титлата си на 2 октомври в зала „София”, се разбра от пресконференцията на БФБ.

В неделя Петя се е прибрала от Япония, където участва в турнир от Супер сериите. Още три българки влизат директно в основната схема при жените. Линда Зечири ще бъде поставена под номер четири, влизат още Дияна Димова и Димитрия Попстойкова.

При мъжете единствено Стилиян Макарски от българите намира място директно в схемата, останалите ще трябва да играят в квалификациите, които започват на 1 октомври. Водач е френският бадминтонист Брис Леверде.

Две женски двойки с българско участие са сред поставените. Неделчева и рускинята Анастасия Руских са четвърти, а Дияна Димова и Димитрия Попстойкова са под номер пет.

Полуфиналистите от Гран при на Русия Стилиян Макарски и Дияна Димова са трети при смесените двойки. Общо бадминтонисти от 34 страни ще вземат участие в силното състезание.

„Благодарим за помощта на Министерството на физическото възпитание и спорта и лично на министър Свилен Нейков. Ако не беше финансовата подкрепа на институцията, провеждането на Откритото първенство на България щеше да бъде под въпрос”, заяви президентът на БФБ д-р Пюзант Касабян.
Пуснато на : 2009-09-28 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!