Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Макарски и Димова останаха на крачка от финала
Българската смесена двойка Стелиян Макарски и Дияна Димова отпадна на полуфиналите на турнира по бадминтон от сериите Гран при във Владивосток, Русия, с награден фонд 50 000 долара. Третите в схемата отстъпиха на първите поставени руснаци Виталий Дуркин и Нина Вислова с 12:21, 10:21.

За Макарски и Димова, които са на 29-о място в последната световна ранглиста, това е най-добро класиране в голям турнир. В полуфинала руският микс спечели благодарение на мощната си и добре насочена атака. Дуркин и Вислова записаха 22 точки след смач, срещу само 7 за нашите. Друг елемент от играта, в който победителите доминираха бе играта на мрежата, където спечелиха 18 точки, срещу 11 за българите.

Състезанието във Владивосток беше последна проверка за нашите преди Откритото първенство на България, което започва на 1 октомври в зала "София". Турнирът е от категорията Интернешънъл Чалънджър и е с награден фонд 15 000 долара. В него ще вземат най-силните ни бадминтонисти, начело с Петя Неделчева. Тя спечели състезанието миналата година, когато бе от по-високата категория Гран при.
Пуснато на : 2009-09-26 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!