Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Академик бойкотира финали на балканиадата
Бадминтонистите на Академик отказаха да излязат във финалните срещи на двойки мъже и мъже единично на балканиадата в Стара Загора. Това съобщи за racketi.com Константин Добрев от столичния клуб. Причината за бойкота е орязването на състезатели от участие в световното първенство в Индия през август.

„В последния момент се разбра, че държавният първенец Красимир Янков (на заден план на снимката)и партньорът му на двойки Владимир Методиев (на преден план), както и женската двойка Мая Добрева – Атанаска Спасова са спряни от БФБадминтон от участие на шампионата на планетата, въпреки че имат право да играят – заявяват още от Академик. – Това всъщност не ни беше съобщено официално, въпреки че решението е било взето от Треньорската комисия на 6 юни, а списъка на участниците ни за световното е бил изпратен в Международната федерация още на 22 юни. Така че вече е късно за реакция от наша страна. Иначе спонсорът на клуба бе готов да поеме разноските на състезателите в Индия. Затова решихме да протестираме с отказа на бадминтонистите ни да играят във финалните двубои на балканиадата. Когато отборът на Академик, допълнен от НСА трябваше да защитава честта на България на Европейското клубно първенство, ни уведомиха пак в последния момент, но приехме предизвикателството и записахме историческия четвъртфинал в Лигата.”

От БФБадминтон имат официална позиция, съобщи изпълнителният директор на федерацията Володя Златев. Тя е, че Треньорската комисия с председател Живко Димитров е взела решението на световния шампионат да участват само бадминтонисти от Топ 50 на ранглистата. Затова за първенството ще пътуват Петя Неделчева, Линда Зечири, Стелиян Макарски, Дияна Димова и Димитрия Попстойкова.
Пуснато на : 2009-07-04 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!