Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Фаворит спечели Шампионската лига по бадминтона
Бадминтонистите на Фаворит Раменское (Русия) спечелиха Party Food Европейското клубно първенство в София. Отборът надигра на финала Иси ле Мулино от Франция с 4-2 победи и завоюва за първи път купата в тази Шампионска лига. Първите два мача във финала бяха за френския състав.

Смесената двойка Видре Вибово и Веми Рамавати надигра Александър Николаенко и Камила Аугустин с 21:18, 21:18. След това левичарката Елиза Шантьор надделя в едночасов трилър Елена Прус с 22:24, 21:17, 21:19.

Оттук до края отборът от Московска област не даде гейм на съперниците си. Украинецът Валери Атрашенков разби Вибово с 21:17, 21:19. Двойката Аугустин и Ксения Поликарпова възстанови равенството след успех с 21:13 21:14 над Шантьор и Рамавати.

Андрей Ашмарин и Николаенко бяха безкомпромисни срещу Ариф Рашиди и Себастиен Венсан – 21:9, 21:8. Татяна Бибик сложи точка на спора след успех над Перин Лебюеник с 21:8, 21:16.

На полуфиналите в събота Фаворит надигра в руското дерби носителят на купата Приморие (Владивосток) с 4-3, а Иси ле Мулино се наложи със същия резултат над Содерниса Ринконада (Испания) също с 4-3, след като губеше с 1-3.

Бяха присъдени и няколко специални награди. Главната беше за г-н Веселин Чолаков, изпълнителен директор на Party Food за изключителен принос за провеждането на Европейското клубно първенство по бадминтон в София.

Президентът на Европейската федерация Том Бахер получи плакет за голям принос към бадминтона. Неговият цаместник Бриан Агербак и Петер Тарцела - директор на Европейската федерация и член на УС на Световната федерация, също бяха наградени.

Главната съдийка на турнира Изабел Жобар от Франция и нейният заместник Матс Тибелин от Швеция бяха отличени за безупречната си работа по време на цялото състезание.
Комисия от Европейската федерация по бадминтон избра за Мис Татяна Бибик от тима на Фаворит Раменское. За мистър турнир бе определен нейният съотборник Валери Атрашенков. Наградата за фейърплей е за Елиза Шантьор от Иси льо Мулино.

За цялостен принос към бадминтона и за 40-годишната му кариера като спортен съдия и деятел бе отличен Иван Филипов.

Пуснато на : 2009-06-28 от Grimnir
+++ | ---thermtrade!