Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Скандално променят група на България за световното
Отборът на България скандално бе свален от трета в четвърта група за Световното първенство за смесени отбори „Судирман къп”, което ще се проведе в Шотландия през юни.
Първоначално националите ни бяха в група 3Б заедно с тимовете на Австралия САЩ и Индия. Сега българите са преместени без обяснения в 4Б, където са водачи и са с Швейцария, Естония и Чехия. Проблем за националния ни отбор е и травмата на Петя Неделчева.


В отборното първенство отборите минават от група в група след плейофи и затова е неясно защо е това разместване. На мястото на България в трета група беше поставен отборът на домакина Шотландия. Австралия също е смъкната в четвърта група за сметка на Украйна. От БФБадминтон мислили дори да подадат контестанция до Световната федерация.
Срещите са в по 5 мача. Играе се сингъл мъже и жени, двойки мъже и двойки жени и смесени двойки. Старши треньор на България е Орлин Цветанов. Той е повикал 10-ата в световната ранглиста Петя Неделчева, Дияна Димова, Линда Зечири и младата Димитрия Попстойкова при дамите и Стилян Макарски, Владимир Методиев, Красимир Янков и Благовест Кисьов при мъжете. Тимът ни заминава на 8 юни за Глазгоу, а първата ни среща е срещу Естония на 11 юни.
Проблем за отбора е контузия на Неделчева. Тя изпитва болки в десния лакът и почти не е тренирала след Откритото първенство на Индонезия, където достигна до полуфинал. Петя все още е под въпрос и за републиканското първенство, което е този уикенд в зала „София”.
Пуснато на : 2007-05-22 от Grimnir
+++ | ---thermtrade!