Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


"Академик-НСА" срещу шампиона на Европа
Традиционното Европейско клубно първенство по бадминтон ще се проведе в България за втори път след 1992 г. Party Food European Badminton Club Championships ще събере световния елит в олимпийския спорт в столичната зала „София” от 24 до 28 юни 2009 година.

За участие са записани 20 състава от 18 държави от Стария континент. Като домакин България ще бъде представена от националния шампион за миналата година БК „Стара Загора” и от тазгодишния първенец „Академик-НСА”. Очаква се повечето най-силни български състезатели да играят в турнира.

„Академик-НСА” изтегли тежък жребий и ще играе в първа група с европейския клубен шампион „Приморие” (Владивосток). Останалите съперници на българите са „Харков” (Украйна), АСД „Медитеранеа” (Италия) и „Мулти Аларм” (Унгария).
„Стара Загора” пък попадна във втора група на турнира, където водач е другият руски тим „Фаворит” (Раменское). Останалите съперници на старозагорци са „Содерниса Ринконада” (Испания), „Егоспор” (Турция) и „Униао Депортиво де Сантана” (Португалия).

С изключително силни отбори ще се представят Германия, в лицето на БК „Саарбрюкен/Бишмисхайм”, и традиционната сила Дания, за която ще играе „Тим Скелскьор/Слагелзе”. Състави, подсилени от азиатски бадминтонисти, ще представят и Холандия, Франция, Испания и Финландия.

Сред мъжете личи №7 в световната ранглиста датчанин Йоаким Персон („Тим Скелскьор/Слагелзее”). За „Содерниса Ринконада” ще играе бившият бадминтонист от Топ 10 и победител в Откритото на България Ричард Воън от Уелс. За шампионите от Владивосток са записани имена като Станислав Пухов и Владимир Друзченко.

При дамите за германския първенец ще играе 13-ата в света Ксю Хуайвен, която е двукратна европейска шампионка. В тима е и обявената за Курникова в бадминтона Карола Бот, №90 в света. В тима на „Фаворит” личат украинката Елена Прус (№65 в ранглистата), Татяна Бибик (№76) и полякинята Камила Аугустин. За „Приморие” играят китайките Лю Фангуа и Ван Дън.

Отборите са бъдат разделени на четири групи от по пет състава. Всеки двубой се състои от седем срещи – по две на единично мъже и жени и по една на двойки мъже, двойки жени и смесени двойки. Първите два състава се класират за четвъртфиналите на пряко отстраняване. Турнирът започва на 24 юние в 9 часа.

Водачи на групи са „Приморие”, „Фаворит”, „Саарбрюкен” и „Слагелзе”. За подводачи са определени „Академик НСА”, „Амстелвеен” (Хол), „Содерниса Ринконада” (Исп) и „Иси Ле Мулeно” (Фр).

Нашият сайт е официален медиен партньор на проявата.
Пуснато на : 2009-06-19 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!