Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева разби шестата в света
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева поднесе изненадата в първия кръг на турнира от Супер сериите в Сингапур с награден фонд 200 000 долара. Тя проведе наказателна акция срещу петата в схемата и шеста в света Пи Хонян (Франция)и я победи с 21:11, 21:14 в мач, продължил точно половин час.

При втората си поредна победа над родената в Китай елитна състезателка Неделчева бе още по-убедителна. Старозагорката доминираше във всички елементи в играта. Петя спечели 14 точки след смачове, срещу 11 на съперничката. Българската прима бе пълновластна господарка и при играта на мрежата, където взе 11 точки, както и при изтеглените пера, при които спечели 14 точки.

Следващата съперничка на Петя Неделчева е китайската левичарка Янджиао Джиян. Тя е световна шампионка за девойки от 2002 година и победителка в смятаното за най-силно национално първенство в света в родината си миналата година. Янджиао е 21-а в последната седмична световна ранглиста, докато Петя е твърдо на 12-а позиция.

Също днес Неделчева трябваше да участва и на двойки с Анастасия Руских, но рускинята не се появила на корта, обясни Петя от Сингапур.
Пуснато на : 2009-06-10 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!