Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева пътува с травма за Холандия
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева ще замине в четвъртък за финалите на Европейската купа в Асен, Холандия, с награден фонд 50 000 долара. Както е известно Петя спечели трофея в редовния сезон за четвърти път. Шестте най-силни на сингъл при жените и мъжете ще си оспорват наградата от 5 юни.

Само България има две представителки при дамите. Освен Неделчева във финалите играе и Линда Зечири.

„Изпитвам силни болки в дясната ръка от дълго време, но търпя, защото графикът ми е много наситен. Лекувам се с хапчета и масажи, дано да издържа. След Холандия трябва да участвам в два турнира от Супер сериите – в Сингапур от 9 юни и после в Индонезия. След това съм обещала да си дам поне 15 дена почивка”, каза пред racketi.com българската прима, която е №12 в света.

В Асен Неделчева е в група с Джил Питард от Англия и холандката Рейчъл ван Кутсен. В петък Петя играе срещу Питард, а в събота е мачът срещу местната бадминтонистка. При първо място в групата 25-годишната старозагорка ще играе на финал срещу първата от другата тройка, където освен Зечири са Юлиане Шенк (Германия) и Кати Толомоф (Естония). При титла Неделчева ще получи 5000 долара от наградния фонд.
Пуснато на : 2009-06-03 от Любомир Тодоров
+++ | ---



thermtrade!