Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Жребият размина българките във финалите на ЕК
Двете ни бадминтонистки във финалите на Европейската купа в Асен, Холандия, попаднаха в различни групи. Шампионката на континента от редовния сезон Петя Неделчева е водачка в „А”, където са още Джил Питард (Англия) и местната Рейчъл ван Кутсен. Линда Зечири (на снимката) е в другата група. Турнирът започва на 5 юни.

Съпернички на софиянката пък са Юлиане Шенк от Германия и естонката Кати Толомоф. За финалите на купата участват най-добрите шест в класирането при мъжете и жените и двата най-силни дуета при мъжете, жените и смесените двойки. Първите в групите отиват на финал. Състезанието в Асен е с награден фонд 50 000 долара. Победителите на сингъл вземат по 5000, вторите в групите – по 1500, а останалите на трето място ще получат по 1000 долара.

Петя Неделчева изкара двуседмичен лагер в Тайпе заедно с партньорката си на двойки Димитрия Попстойкова и техния треньор Орлин Цветанов. Тя ще пристигне от Азия директно в Холандия. Първата среща на 12-ата в света Неделчева е на 5 юни срещу Джил Питард.

Линда Зечири се готви в София за турнира и ще пътува на 4 юни за Асен. „В моята група Шенк е фаворитка, но няма да й се дам без борба. Тази година загубих от нея на турнир точно в Холандия, така че съм амбицирана да се реванширам. Хубаво е, че започвам срещу естонката, която е доста зад мен като рейтинг и класа. Намирам се в добра форма. Тренирам без травми в зала „София” с моя наставник Ясен Борисов и се надявам на добро представяне на финалите. В Холандия по принцип ми върви – миналата година стигнах първи финал за Гран при именно там - в Алмере”, заяви пред racketi.com 21-годишната левичарка Зечири, която в момента заема рекордното за нея 38-о място в световната ранглиста.

Пуснато на : 2009-06-02 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!