Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


България в трета група за Судирман Къп
Смесеният отбор на България по бадминтон е в трета група за световното първенство в Гуанджур Китай, което започва на 10 май и е известно като Судирман Къп. Петя Неделчева и компания са с водача Швеция, Индия, Шотландия, САЩ, Чехия, Украйна и Австралия. Тимовете се разделят на две подгрупи, като победителите в тях определят кой да иде във втора група.

Освен седемкратната носителка на Европейската купа Неделчева в състава ни са включени Линда Зечири, Дияна Димова, Димитрия Попстойкова, Стилиян Макарски, Благовест Кисьов, Красимир Янков, Владимир Методиев, Юлиян Христов и Пейо Бойчинов. Във всеки двубой се играят по пет срещи – две на сингъл (мъже и жени) и три на двойки - мъже, жени и смесени.

В същото време стана ясно, че две български бадминтонистки ще има на финалите на Европейската купа през юни в Асен, Холандия, с награден фонд 50 000 евро. Освен шампионката Петя Неделчева тази чест заслужи и Линда Зечири. Левичарката от София е четвърта в класирането с 18 500 точки един турнир преди края на веригата. За финалите се класират шестте най-добри мъже и жени и двете най-силни двойки в трите дисциплини.

Пуснато на : 2009-04-22 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!