Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева и Димова с титлата на двойки в Полша
Петя Неделчева и Дияна Димова спечелиха титлата на двойки на турнира от Европейската купа по бадминтон във Варшава с награден фонд 15 000 долара. На финала непоставените българки победиха №1 в схемата Рейчъл ван Кутсен и Паулин ван Дормален от Холандия с 21:18, 14:21, 21:16 за 46 минути.

"Петя от събота е с разкъсани мускулни влакна и е истински герой, че продължи да играе. Аз влизам в ролята на масажист, защото нямаме такъв, което е недопустимо за състезателка от световния елит. Във финала на двойки, който беше последен в програмата, Неделчева игра буквално на един крак, но ги побърка с дясната си ръка", заяви треньорът на българската прима Орлин Цветанов.

Първата в схемата българка загуби финала на сингъл от непоставената китайка с полски паспорт Ван Линлин с 15:21, 14:21 след 33 минути игра. Причината, според Цветанов, е била травмата на Петя.

Следващата седмица 12-ата в света Неделчева ще играе на турнира, валиден за Европейската купа във Финландия. Травмата щяла да бъде излекувана за 3 дена. "Още 3500 точки й трябват, за да постигне 100 процента и после я очакват финалите на купата в Холандия на 5 и 6 юни", завърши Орлин Цветанов.Пуснато на : 2009-03-29 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!