Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева с две титли в Румъния
Най-силната състезателка в историята на българския бадминтон Петя Неделчева спечели финалите при дамите и на двойки заедно с Димитрия Попстойкова от турнира в Тимишоара (Румъния), валиден за Европейската купа и с награден фонд 5000 евро. На двойки мъже титлата е за Юлиян Христов и Владимир Методиев.

На сингъл първата в схемата Петя не срещна голяма съпротива от втората Линда Зечири и спечели финалния двубой с 21:9, 21:17 след 34 минути игра. Четвъртфиналистката от Олимпиадата в Атина бе практически безпогрешна при играта на мрежата, където спечели 14 точки срещу само 4 за Зечири.

На двойки Неделчева и Попстойкова също бяха поставени под номер едно. Българките нямаха проблеми в двубоя срещу Александра Милон и Флорентина Петре от Румъния и спечелиха титлата след 21:17, 21:14 за 31 минути игра. В първия гейм нашият дует допусна 8 поредни точки, но се мобилизира и спечели гейма.

На финала на двойки мъже непоставените Юлиян Христов и Владимир Методиев победиха драматично първите в схемата – братята Онджей и Томаш Коприва от Чехия, с 18:21, 21:15, 22:20 за 47 минути. В контрагейма българите поведоха с 20:16, но пропиляха и четирите си майчпойнта. Стигна се до продължение, в което нашите стигнаха до пета възможност и спечелиха финала.
Пуснато на : 2009-03-22 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!