Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


България отстъпи на Полша за първото място
Бадминтонистите на България не успяха да спечелят първото място в група 6 на Европейското първенство за смесени отбори в Ливърпул. Националите ни отстъпиха на бронзовите медалисти от миналия шампионат Полша, които ни победиха с 4-1 победи. Така нашите заеха второто място в групата си.

Селекционерът на отбора ни Орлин Цветанов бе избрал различна стратегия за мача срещу силните поляци. Примата Петя Неделчева игра на смесени двойки и двойки, а на сингъл дебют на шампионата направи Линда Зечири (на снимката). Идеята беше България да спечели микса, дамските дуети и на единично жени, за да вземе нужните три победи за първото място в групата. Но не се получи, уви.

Петя и Стилиян Макарски отсъпиха на Роберт Матюшак и Камила Аугустин с 11:21, 18:21. Надежда за България имаше до 17:17 във втория гейм, след което опитните поляци взеха своето. Във втория мач Благовест Кисьов отстъпи на бронзовия медалист на сингъл от Европейското първенство Пшемислав Ваха с 16:21, 17:21.

Втората ни ракета Линда Зечири разби Анна Нарел 21:11, 21:14 за 26 минути игра. Така софиянката записа единствената победа за България.

Матюшак и Михал Логош обаче победиха Юлиян Христов и Красимир Янков с 21:16, 21:13 и така Полша спечели двубой и първото място в нашата група. При дамските двойки Петя Неделчева и Дияна Димова отстъпиха на Камила Аугустин и Малгожата Куделска с 19:21, 18:21.

Пуснато на : 2009-02-12 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!