Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева отново е бадминтонистка №1 у нас
За поредна година най-силната състезателка в историята на родния бадминтон Петя Неделчева бе избрана за №1 в България. След нея в класацията на БФБ са Стилиян Макарски и Линда Зечири. Най-проспериращи млади състезатели са Пейо Бойчинов и Бистра Манева. Най-добрият треньор е личният наставник на Петя Неделчева Орлин Цветанов.

В Топ 10 четвърта е Диана Димова. Пета е партньорката на Петя на двойки Димитрия Попстойкова. На шесто място са двойката мъже Красимир Янков и Владимир Методиев. Седмото място зае младата надежда Габриела Бънова. Константин Добрев и Юлиян Христов заеха осмото място, а Мая Добрева и Атанаска Спасова се наредиха девети. Десетото място остана за Благовест Кисьов. За най-добър съдия бе определен Володя Златев.

„Първото място в анкетата е чест за мен. Мисля че от 2001 година съм неизменно №1 в България – каза за racketi.com лауреатката Неделчева. - Почти се излекувах от вируса, но гърлото още ме боли. От утре влизаме на лагер с националния отбор на „Червено знаме“ за Европейското за смесени отбори в Ливърпул, което започва на 10 февруари. В петък аз пътувам за Дания за мач с клубния ми отбор Одензе“.

„Цел пред Петя Неделчева е спечелване на турнир от Европейската купа и това е по-скоро, за да се придвижи напред женската двойка – разкри плановете си Орлин Цветанов. - На тези турнири гледам по-скоро като на тренировка. Друга задача е медал за Петя от Световното през август в Индия, като се надявам и на медал от двойката жени на европейски форум. Сега на Петя и предстоят два лагера в Тайван, където за жалост ходи сама поради финансови причини. Изказвам благодарност към федерацията за помощта, която оказва на състезателите ни“.
Пуснато на : 2009-01-27 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!