Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева и смесената ни двойка на 1/4-финал в Швеция
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева се класира с лекота за втория кръг на Откритото първенство на Швеция в Стокхолм. Поставената под номер едно в схемата старозагорка се справи първо с Карин Шнаазе от Германия с 21:16, 21:14. Неделчева затвори мача за малко повече от половин час. На осминафиналите тя победи квалификантката Сашина Вине Варан от Франция с 21:13, 21:19. Петя я чака най-вероятно следващ мач със съпругата на тенисиста Ярко Ниеминен – Ану. Финландката е шеста в основната схема.

В новата световна ранглиста българката се е изкачила с една позиция и е вече №13.

В турнира на двойки Петя и Димитрия Попстойкова записаха бърза победа срещу Соня Юс (Финландия) и Инкен Винланд (Германия) с 21:13, 21:8 само за 23 минути. В следващия кръг ги очакват чехкините Петра Хофманова и Шарка Крижкова.

Смесената двойка Стилян Макарски и Дияна Димова поднесе голяма изненада, след като елиминира първите в схемата Дейвид Линдли и Сюзън Раяпан от Англия с 21:15, 12:21, 21:18. Следващите съперници на българите са Валери Атрашенков и Елена Прус от Украйна.

Втората ни ракета Линда Зечири беше поставена под номер осем за Стокхолм. От три дена тя кара тежка вирусна инфекция, която е довела до възпаление на окото, обясни нейната сестра Джема. Софиянката, която е 51-а в света, пропуска турнира и ще запише първо участие за годината на Европейското първенство за смесени отбори в Ливърпул, което започва на 10 февруари.
Пуснато на : 2009-01-23 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!