Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Неделчева пак победи японка, среща №1 в света
Най-силната българска бадминтонистка и състезател от Топ 15 на света Петя Неделчева се класира на четвъртфинал на Откритото първенство на Южна Корея в Сеул, с награден фонд 300 000 долара, което е част от Супер сериите. Днес Петя, която е №6 в схемата, разби Саяка Сато с категоричния резултат 21:13, 21:9 след точно 30 минути игра.

Неделчева отново показа професорска игра на мрежата, където успя да спечели 10 точки. Японката успя да бъде равностойна само по критерия смачове, където и двете записаха по 9 успешни забива. Във втория гейм 25-годишната старозагорка постигна 7 поредно точки, с което пречупи окончателно съперничката. В първия кръг Петя отново надигра японка – Мегуми Таруно.

На четвъртфиналите българската прима среща номер едно в световната ранглиста и схемата на турнира Зоу Ми, която сега се състезава за Хонконг. Родената в китайския град Нанкин Зоу ще навърши 30 години след месец. Тя спечели миналата седмица турнира от Супер сериите в Малайзия.

Петя Неделчева има стари сметки за уреждане с тази бадминтонистка. На Олимпиадата в Атина именно тя – тогава играеща за Китай, спря нашата състезателка на четвъртфиналите.

Петя и датската й партньорка Мие Шьот-Кристенсен отпаднаха във втория кръг на двойки. Те отстъпиха на петите в схемата Гао и Вей от Китай с 13:21, 17:21.
Пуснато на : 2009-01-15 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!