Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева печели в Сеул
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева започна успешно участието си на турнира от Супер сериите в южнокорейската столица Сеул с награден фонд 300 000 долара. Шестата в схемата надигра японката Мегуми Таруно с 21:13, 23:21 за 42 минути игра.

Тя очаква на осминафиналите Саяка Сато, също от Япония. Сато трябваше да играе срещу Линда Зечири, но се оказа, че левичарката от София изобщо не е пътувала за Азия, защото от БФБадминтон не са платили самолетните билети, а не са я отписали. Това означава, че Зечири ще трябва да плати глоба за късното отказване.

Неделчева нямаше проблеми в първия гейм. Във втория обаче Петя имаше сериозни проблеми с младата Таруно. Българката трябваше да неутрализира два геймпойнта на съперничката, преди да затвори мача. Четвъртфиналистката от Атина 2004 имаше пълно надмощие при играта на мрежата, където спечели 11 точки.

Петя Неделчева стигна полуфинал при първия турнир от Супер сериите в Сеул през 2007 година. Тя се класира без игра и за втория кръг на двойки. Заедно с датчанката Мие Шьот-Кристенсен се изправят срещу петите поставени Гао Лин и Вей Или от Китай.
Пуснато на : 2009-01-14 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!