Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Петя Неделчева разби №6 в света
Най-силната българска бадминтонистка Петя Неделчева изигра може би най-добрия си мач за годината и победи китайката с френски паспорт Пи Хонян с 21:17, 27:25 в епичен мач от първия кръг на последния турнир от календара на Супер сериите в Хонконг с награден фонд 250 000 долара.

Неделчева владееше положението в първия гейм. Тя направи седем поредни точки, с което обезкуражи шестата в световната ранглиста и бронзова медалистка от последното европейско първенство Пи. Логично Петя взе частта, след като си бе осигурила добър аванс.

В истинска драма се превърна следващия гейм. Четвъртфиналистката от олимпиада и световно първенство Неделчева успя да реализира едва четвъртия си мачпойнт. Първата възможност за 25-годишната ни прима беше при 20:19, но съперничката успя да се спаси и да вкара играта в продължението до две точки разлика. След това се наложи на българката да отразява възможност на седмата в схемата Пи Хонян за изравняване на частите. На края френската националка прати перото в мрежата и Петя ликуваше след 41 минути игра.

Във втория кръг в Хонконг №17 в света Петя Неделчева отново ще срещне родена в Азия бадминтонистка. Тя очаква Каори Имабепу от Япония. Петя загуби от нея на Шампионата на Япония.

Пуснато на : 2008-11-26 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!