Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Балканска титла за националите ни
Българският национален отбор по бадминтон стана балкански шампион на първенството в Румъния, след като победи с 3-1 на финала състава на домакините в градечето Сланич Молдова. Това е поредна титла за националите ни, които са несменяеми първенци на полуострова.

Българите спечелиха в състав: Дияна Димова, Димитрия Попстойкова, Атанаска Спасова и Мая Добрева при жените. При мъжете играха Константин Добрев, Юлиан Христов, Пейо Бойчинов и играещият треньор Ясен Борисов.

На полуфиналите българите отстраниха Гърция с 3-0 победи. Второто място остана за домакините, а бронза спечелиха южните ни съседи от Турция.

Димитрия Попстойкова спечели на сингъл в индивидуалния турнир. Перспективната девойка победи на финала най-силната бадминтонистка на Румъния Флорентина Петре с 2:1 гейма. Попстойкова взе златен медал и на двойки жени, заедно с Дияна Димова. Димова завоюва първото място и на микс. Четвъртата титла за България донесе дуетът Константин Добрев и Юлиян Христов.

Турнирът в Румъния беше отлична проверка за националния ни отбор преди европейският шампионат за смесени тимове в Ливърпул през февруари 2009 година.Пуснато на : 2008-10-26 от Peter Rasmussen
+++ | ---thermtrade!