Тенис Скуош Извън корта
Меню
 

Анкета
 


Линда Зечири не успя да спечели финала
Втората ракета на България в бадминтона Линда Зечири загуби финала на Откритото първенство на Холандия в Алмере с награден фонд 50 000 долара, което е от сериите Гран при. 21-годишната левичарка отстъпи в решителния мач на първата в схемата китайка с холандски паспорт Яо Дзе с 14:21, 13:21 след 32 минути игра.

Първият гейм започна равностойно, но само до 3:3 точки. След това европейската шампионка от 2002 година направи 6 поредни точки, преди Зечири да намали аванса й до 8:11 на почивката в средата на играта. След това софиянката успя да съкрати преднината на азиатката до само 2 точки при 14:16 след два смача на линиите и отлична изява на мрежата, но оттам до края на гейма не успя да направи нищо.

Втората част започна с щурм на първата ракета на Холандия. Тя дръпна с 6:1 и след това просто поддържаше разликата до почивката, която дойде при 11:6 за Яо Дзе. Взела глътка въздух Линда, която участва без треньор и физиотерапевт, наниза 4 поредни точки до 10:11. После националката отново имаше шанс да изравни при 11:12, но не успя. До края №1 в схемата не изпусна инициативата и спечели турнира. За Зечири това беше най-добро постижение в кариерата й. Във финала тя записа 5 точки от смачове срещу 3 на победителката, а в играта на мрежата и двете постигнаха по 9 точки.

Следващата седмица софиянката играе на турнира от Супер сериите в Дания с награден фонд 200 000 долара. В първия кръг на квалификациите Линда Зечири се изправя срещу първата в схемата Рейчъл ван Кутсен от Холандия. Петя Неделчева започва направо в основната схема и в първия кръг играе срещу Яо Дзе.
Пуснато на : 2008-10-19 от Любомир Тодоров
+++ | ---thermtrade!